Параграф22 Weekly

§22 Анализи

РАДИКАЛНО

Пътни ченгета са били събличани голи от свои колеги от отдел Вътрешна сигурност при проверки за прибрани рушвети, съобщи член на синдикалната федерация в МВР. При внезапните проверки по пътищата униформените били карани да изпразнят всичко от джобовете си и ако не се откриели пари, ги събличали дибидюс голи, както майка ги е родила.
Очевидно проблемът с рушветчийството сред катаджиите е придобил епидемични размери, след като хората на вътрешния министър Цветанов предприемат подобни унижаващи човешкото достойнство мерки.
Може би проверките ще бъдат улеснени, ако задължат всички катаджии да си зашият джобовете. Или направо да им раздадат нови униформи без джобове.
В горещите летни месеци пък пътните полицаи спокойно биха могли да патрулират само по униформени слипове и джапанки - и без друго кубинките им за нищо не стават. Чинът на полицейските служители би могъл да бъде обозначен с татуировки на раменете. А катаджийките - с униформени бански или направо по монокини, за да няма къде да крият парите. Това би имало двояк ефект - преминаващите край тях шофьори, щат не щат, ще намаляват скоростта на движение, дори ще спират, за да общуват с патрулиращите. Полиция в близост до обществото!
Само такива радикални мерки могат да изкоренят веднъж и завинаги корупцията сред пътните ченгета и да улеснят максимално проверяващите. Единствен с униформа и без зашити джобове трябва да бъде оставен онзи самотен полицай от Хасково, за който вече цяла България знае, че само той не взима подкупи. А за да порасне в кариерата, да го прехвърлят на работа в отдела по вътрешна сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във