Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Разгеле!

Усилено се говори, че вътрешен министър в задаващия се служебен кабинет щял да бъде бившият шеф на ДАНС и сегашен шеф на политическия кабинет на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев. Както е известно, за да се озове в президентството, Йовчев направи доблестна крачка, като си подаде оставката заради изтичането на информация в мегаскандала с оповестените разговори на шефа на митницата Ваньо Танов.


Ако слуховете се потвърдят, в МВР ще настъпи нова ера - най-малкото в деликатната сфера на политическото и професионално говорене. Лекоатлетът Цветан Цветанов остави след себе си камара думи, от които се разбра само, че държавата и МВР имат политическа воля за справяне с престъпността. С какво друго разполагат - така и не стана ясно. Въпреки непрекъснато употребяваното от МВР-шефа словосъчетание това, което имаме като...


Голяма е надеждата, че с идването на Йовчев в МВР най-сетне ще разберем неразбираемото досега. Защото вместо да се поти по маратони, бившият шеф на ДАНС предпочита да заляга над книгите. Доказателство е един негов доклад за проблемите пред сигурността, който завършваше като научен труд - с позоваване на библиография, дълга една-две страници.


Оттам цъфнаха и предпочитанията на тогавашния агент 'b91 към научната литература. В библиографията бяха споменати специалисти в областта на социалната психология, комуникациите, лингвистиката, парапсихологията, социологията и поведенческите теории. Например авторите на популярния на Запад научен метод Невро-лингвистично програмиране (НЛП) за себепознаване, успешна комуникация и благосъстояние.


С такива книги на нощното шкафче на бъдещия министър МВР може би го очаква ако не благосъстояние, поне себепознание. Макар и за кратко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във