Параграф22 Weekly

§22 Анализи

РАЗЛИЧИЯ

С особено чувство за превъзходство прочетох, че US-армията хвърля луди пари за ново психологическо оръжие, което ще всява непреодолим шок и ужас сред противника. За тази цел, освен бюджет от 582 млрд. долара, военната машина на САЩ разполага с отделно командване за медицински изследвания.
Да оставим настрана факта, че бюджетът на родната ни армия е 2.6% от БВП. Това не трябва да ни притеснява изобщо - какъвто е БВП, такава е и армията. Пък и не само - футболистите на ЦСКА например излязоха на тренировки с обърнати навън празни джобове на анцузите.
Не, при нас нещата са решени кардинално. Просто генетичният ни код е друг. За да стане ясно, вижте другите европейски столици - всичките са на плавателни реки. Само София - на Владайската.
Нашата различност обаче е оръжие, каквото на американците не им се е присънвало. Какво става например около нашенеца Ивайло Иванов, дето го задържаха в Ню Йорк с оръжеен арсенал? Ето как се е обрисувал той пред полицията: роден в Сицилия, от еврейски произход, отрасъл в България, обучаван от МОСАД за снайперист, автор на антисемитски лозунги, обитаващ апартамента на видния антрополог и изследовател на СПИН и заразни болести Майкъл Клатс. И голям рибар, да не забравяме - бомби самоделки, пушки, пистолети, заглушители, арбалет, бронирани жилетки, все за рибата в Хъдсън и залива...
Разбираемо, полицията в NY е в шок, тя даже не може да каже на колко години е Иванов - на 31 или 37! Повдига му 46 обвинения, от ужас хвърля в ареста дори и кучето му. А у нас той щеше да мине само с едно обвинение. И след това - айде на риба. И кучето му щеше да е на свобода...
Абе, къде са американците, къде сме ние...

Facebook logo
Бъдете с нас и във