Параграф22 Weekly

§22 Анализи

РЯЗАХА УШИ ПРИ НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ В ДРУЖБА

Наказателна акция на петима неизвестни маскирани и въоръжени мъже разтърси бл. 168 в столичния комплекс Дружба към 22 часа на 28 февруари (четвъртък). Според неофициална информация нападателите, облечени в бронежилетки, нахлули в апартамент на третия етаж във вх. Б. В жилището се намирали шестима души, които били жестоко пребити.
Пострадалите при наказателната атака са Ю. А. М. (40 г.) с контузия на главата, ампутирани две уши и втори пръст на лявата ръка. Е. А. М. (42 г.) е с контузия на главата, счупена капачка на ляво коляно и счупена кост на едната ръка. Те са приети във Военномедицинска академия. Третият пребит е 30-годишен, с контузия на главата.
Сред пострадалите има и две жени - Н.С.Т. (26 г.) е с рани по главата и счупване на ключицата. Другата Ц.Х.Я. (58 г.) е с контузии на главата и гръдния кош. Двете жени са приети за лечение в Пирогов.
При побоя е бил ранен и мъж на 33 години с инициали М. Г. Г., който също е с контузии на главата и е приет в ИСУЛ.
Тази сутрин полицията извърши оглед в апартамента в ж.к. Дружба, където снощи се разигра кървавият екшън. Неофициална информация свърза станалото със сенчестите занимания на известния добре облечен бизнесмен Христофорос Никос Аманатидис-Таки. От МВР отказаха подробности за случая и за разследването.
Рязането на уши за наказание вече, изглежда, е честа практика. В средата на декември м.г. неизвестни извършители, облечени като полицаи отрязаха по едно ухо на трима мъже в столичния квартал Горна баня. Наказаните бяха на възраст от 20 до 22 години, които не бяха от столицата. Според обясненията им четирима мъже, които се представили за ченгета, ги заплашили с пистолет, след което ги закопчали с белезници. Последвала операция на левите им уши. Мнимите полицаи взели на жертвите си 660 лв. и изчезнали. Тогава се появиха слухове, че наказателната акция е свързана със стрелбата на 13 декември в столичния квартал Надежда, когато полицаи преследваха известния наркодилър Мирослав Цончев-Гущера. Тогава Цочев и брат му успяха да избягат, но бяха заловени ден по-късно в хотел в Драгалевци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във