Параграф22 Weekly

§22 Анализи

С ГРЪМ И ТРЯСЪК ПЛАШАТ ПИЛЕТО

Добре коафираната перушина на най-скандалния клиент на родната Темида сякаш не пострада особено, след като неизвестен бомбаджия взриви през нощта в сряда (18 февруари) столичния бар Неро. Както е известно, той е собственост на Пилето, или Николай Методиев, както е познат в съдебните и полицейските среди. Фотоокото на Параграф 22 улови Методиев пред порутения бар, облечен в черно кожено яке, кожени панталони и високи ботуши. Този атентат е насочен лично срещу мен, хората, които ме атакуват, не са търсели жертва, бе коментарът на Пилето. До три дни заведението ще е като ново, закани се той.
Взривът е бил с 400 гр тротилов еквивалент, вълната изпочупила прозорците на обектите не само около заведението, но и на отсрещната страна на булеварда. Издирва се мъж на 25-30-годишна възраст, заподозрян за извършител на атентата. Според очевидци младеж оставил пред входната врата на бара бял пакет и избягал. Секунди след това пакетът се взривил.
Ако трябва някой да си скубе косите, това е родната съдебна система, която води най-скандалното (и парадоксално по финала си) дело за контрабанда срещу Пилето. Както е печалноизвестно, Методиев беше напълно оправдан миналата година. Обвинението твърдеше, че в нощта на 19 юли 2003 г. пет ТИР-а на фирмата му MGS опитали да прекарат контрабандно китайски стоки през ГКПП-Кулата. Подсъдим по делото бе и бившият митнически служител Ангел Ангелов. Тогава прокурорът поиска минимума от пет години затвор за Методиев и една година за Ангелов. Обвинението бе подкрепено с документна експертиза, изготвена от гръцките митничари, но съдът реши, че липсват достатъчни доказателства за осъществена контрабанда. И Пилето, и Ангелов бяха оправдани.
Това бе третото дело срещу Николай Методиев. За заплаха на полицай той бе осъден да плати 700 лв. глоба. Срещу него все още виси и дело за контрабанда на стойност 3.5 млн. долара през Калотина.
Иначе Пилето се прочу напоследък и като светска звезда, без която не минава нито един купон. Доскоро в Неро се вихреха т.нар. дефилета на изкушенията, на които се събират известни певци, бизнесмени, манекенки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във