Параграф22 Weekly

§22 Анализи

С нови сили и постарому

Членовете на Висшия съдебен съвет ударно се заеха да творят нови скандали още в първото си заседание след приемането на помпозните "спешни мерки" за подобряване на състоянието на системата.

В четвъртък (18 февруари) бе категорично отхвърлено предложението на Соня Найденова и Калин Калпакчиев проверката по случая с "двете каки" да бъде възобновена. На всичко отгоре за "архивирането" на фамозните разговори между съдийките Румяна Ченалова и ексшефката на СГС Владимира Янева гласуваха и онези членове на съвета, които бяха поименно посочени в записите.

Малко преди това пък ВСС избра за заместник-председател на Великотърновския апелативен съд току-що назначената като шеф на Окръжния съд в същия град съдия Мая Маркова. Казусът здраво нагорещи страстите. И в крайна сметка предизвика главния прокурор Сотир Цацаров, който не скри подкрепата си за Маркова, да обясни на Калин Калпакчиев, че не съдия Маркова "мигрира" от един пост на друг. "Мигриране е да станеш съдия от районен в апелативен съд", обърна се Цацаров към Калпакчиев. Само че и Калпакчиев не остана длъжен и му върна репликата:"Или от окръжен съдия да станеш главен прокурор". Е, поне до бой не се стигна. Но пък Маркова бе избрана с 16 гласа "за".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във