Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Садо-мазо

Прокурори и следователи от специализирания Първи отдел на Софийската градска прокуратура поискаха с писмо до Висшия съдебен съвет да бъдат изслушани във връзка с твърденията на колегата им Бойко Атанасов. Същият, който разкри, че в рамките на отдела действа "шпицкоманда" за мачкане на знакови дела срещу властта, контролирана лично от главния прокурор Сотир Цацаров. 

Подписалите се магистрати проверили значението на думата "шпицкоманда" в Уикиречник и установили, че това са "хора със садистични наклонности, често сред тях има и своеобразен башибозук, криминални престъпници, убийци и т.н.". А те нито били такива, нито смятали да стават. Колегата им просто не възпроизвеждал правилно "фактите от обективната действителност", от което излизало, че вършат престъпления срещу правосъдието в рамките на организирана престъпна група.

Оплакват се от "някои медии, НПО, публични личности и обвиняеми", които нямали представа и обсъждали некомпетентно разследването "КТБ". Атаката била предприета, защото засегнатите не искали делото да влезе в съда и да се гледа публично. По него събрали такива факти, че България можела да остане в световната история, "в негативен план естествено". Разбирай - като държава мазохист, която организира погром върху финансовата си система.

Къде е писано писмото - само авторите му си знаят. Трябваше им време да се разграничат от колегата си в полза на началството. Не сме ги чули досега да заемат публично позиция дори по един значим за съдебната реформа и качеството на правораздаването въпрос. Включително и по случаи на разправа с техни покойни колеги - следователя Илия Илиев, прокурорите Николай Колев и Николай Джамбов. "Правилно" възприетата действителност е такава. А поръчковите разследвания и поголовното мачкане на знаковите дела са просто една химера.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във