Параграф22 Weekly

§22 Анализи

САГАТА СТОЙНОВСКИ - ТОКМАКЧИЕВ НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ

Състав на Софийския градски съд е признал актьора Тончо Токмакчиев за виновен по дело за клевета и обида, оповести Ваклин Стойновски - общински съветник от Бургас и лидер на партия Бургас.
Стойновски пуснал жалбата срещу популярния актьор, след като по време на предизборната кампания за парламентарните избори преди три години Токмакчиев го нарекъл убиец. Токмакчев следва да заплати на държавата административна глоба от 500 лв. и разноските по делото, което вече влезе за гледане на втора инстанция.
Тончо Токмакчиев е братовчед на Антон Йорданов, който бе намерен мъртъв в собственото си БВМ с рана в главата на 14 януари 2002 година. До него ранен в гърдите бе открит Ваклин Стойновски. Двамата мъже бяха бизнес партньори и много близки приятели. Първоначално Стойновски бе обвинен в предумишлено убийство, но след това обвинението бе трансформирано и до процес така и не се стигна. Според самия Стойновски това е било голяма трагедия и когато тя се е разиграла, много вестници са писали неща, без да поискат неговата гледна точка. Най-много го заболяло 15 дни след кървавия инцидент, когато била готова балистичната експертиза и вече се знаело, че това, което първоначално е било написано, не е вярно. Но никое от изданията не написало неговата истина. След шест месеца делото било прекратено.
Според Стойновски Токмакчиев опитвал да отлага делото за клевета на втора инстанция в очакване да изтече тригодишната давност на престъплението…
Аз се чувствам удовлетворен, независимо как ще завърши процесът. На първа инстанция съдът заяви, че престъпленията, които този човек ми е приписал, не са постановени от нито една законова институция, заяви общинският съветник.
Това са поредните напъни някой да се изкара морален и честен, но всички знаят какво е направил, коментира в отговор Тончо Токмакчиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във