Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Силоваци на Делта гард" пак омешаха каски с протестиращите

Органи на реда заработват на черно в приближената до Борисов охранителна фирма “Делта гард”! Охранителите упражняват произвол над българските граждани, скрити зад полицейска униформа!

В София ври и кипи. Протестиращите настояват за оставка на правителството, а протестите са толкова многохилядни, че дори проправителствените медии не са в състояние да ги омаловажат и принизят до “шепа безделници”, “платени вандали”, "алкохолизирани лумпени" и т. н.

Видяхме всичко. Брутално обгазени жени, мъже и деца. Профилактично набити и старателно пребити младежи и възрастни. Тежковъоръжени служители на МВР, които със стръвни погледи дебнеха върху кого да скочат и каква точно телесна повреда да му нанесат...

Дали обаче на 2 септември всички на площад "Независимост" и т. нар. триъгълник на властта са полицаи? И ако са - откога е разрешено върху униформите да има "аксесоари" от типа на череп, декориран с националния трибагреник?

Оказва се, че съмнителните ченгета са лица, работещи в частна охранителна фирма "Делта гард". За собственика й се знае, че е близък до премиера Борисов, а хората му са известни като "Личните гардове на Бойко".

Представителите на охранителната фирма носят на пръв поглед редовна полицейска униформа, но при един по-внимателен поглед се вижда, че униформите са фалшификат. Вече споменахме за черепите по ръкавите, а и металните значки - с формата на щит с изобразен лъв и меч - липсват. Липсват и 6-цифрените служебни номера, които от 2015 г. са абсолютно задължителни за униформените полицаи и стоят върху капачето на предния десен джоб.

И какво се оказва? С парите от нашите данъци властта плаща на частните гардове? Защото, нали се сещаме всички, че частниците не са дошли на протеста безплатно и от любов към спорта? Или заради едничката безгранична преданост към живота и делото на Бойко Борисов?

Луда работа - ние се грижим за препитанието на хора, които ни обгазяват, ритат, блъскат и бия, защото сме се престрашили да се борим за бъдещето и на техните деца!

Граждани смятат, че арестите се извършват на случаен принцип. Важна е бройката! Но най-важно е чрез задържаните протестът да бъде опорочен, а борещите се за демокрация - заклеймени като лумпени.

Гергана Спасова

Facebook logo
Бъдете с нас и във