Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СИН НА БИВШ СЛЕДОВАТЕЛ ПРЕБИ АПЕЛАТИВНА ПРОКУРОРКА

Синът на бивш следовател и настоящ адвокат преби в Горна Оряховица апелативния прокурор на Велико Търново Аня Димова. Ексрейнджърът от Камбоджа Милен Енчев нападнал жертвата си, защото бил без пари и се чувствал отритнат от обществото. От местното полицейско управление и от Областната дирекция на полицията във Велико Търново покриха инцидента и отказаха подробности заради следствената тайна.
В неделя около 18 часа прокурорката Димова се разхождала сама по алеята, водеща от местния стадион „Локомотив към хижа „Божур. Освен нея по алеята имало само две жени - едната възрастна, а другата майка с бебешка количка, които тя задминала. Докато вървяла, Димова видяла пред себе си млад мъж, облечен като скитник, с метната през рамо блуза.
„Тъкмо се разминавахме, когато непознатият изведнъж се хвърли към мен и започна безмълвно да ме удря с юмруци по лицето и по главата. След това ме хвана за ръката и се опита да свали швейцарския ми часовник, но не успя. Не зная какво щеше да стане, ако двете жени, които бях задминала, не се бяха развикали. Като ги видя, мъжът очевидно се изплаши и изчезна по алеята, спомня си битата.
Прокурорката успяла да звънне на съпруга си и след като му съобщила за случилото се, изпаднала в безсъзнание. Съпругът пристигнал светкавично и откарал жена си в болницата във Велико Търново. След прегледа в Спешна помощ Димова била настанена в отделението по неврохирургия. При прегледа лекарите констатирали, че тя е с контузни рани по главата и лицето, хематом, сътресение на мозъка и страда от частична загуба на паметта. Според лекарите няма сериозна опасност за живота на обвинителката и до седмица тя ще се върне на работното си място.
Благодарение на направеното точно описание от пострадалата и двете свидетелки само за два часа полицията успя да разкрие нападателя. Тридесет и четири годишният Милен Димитров Енчев бил задържан от служители на Транспортна полиция на гарата в Горна Оряховица.
На първия разпит младият мъж признал, че е нападнал прокурорката, но твърдял, че не знаел защо го е сторил. Бил пиян и търсел военен, на когото да си го изкара, но налетял на прокурор Димова. След това Енчев признал, че е нападнал непознатата жена, за да я ограби. „Бях без пари, без работа и в безизходица. Чувствах се отритнат от обществото. Не знаех, че жената срещу мен е апелативна прокурорка. Съжалявам за случилото се, разкаял се побойникът.
Милен Енчев е син на бившия следовател и настоящ адвокат от Горна Оряховица Димитър Енчев. Преди време Милен бил задържан във връзка с извършена кражба, но след това освободен. Нападателят е и бивш рейнджър, участвал в мисия на българския контингент в Камбоджа. Според съседите му от с. Поликраище младият мъж имал проблеми с алкохола.
От Районната прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Лабораторните анализи на взетите от задържания проби от кръв и урина ще трябва да покажат дали в момента на нападението Милен Енев е бил под въздействието на алкохол или упойващи вещества. В понеделник (1 октомври) съдът уважи искането на обвинението и наложи на Енчев постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража.

Facebook logo
Бъдете с нас и във