Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Сиси от Перник се оказа сериен убиец

Задържаният в Бургас на 9 май пернишки убиец Станислав Ангелов Методиев - Сиси, най-вероятно е извършил серия от кървави покушения, стана ясно в четвъртък (14 май). Полицаи от Перник откриха тялото на 26-годишната Биляна Божидарова Кръстева, която бе обявена за общодържавно издирване, след като изчезна още на 27 февруари тази година. В сряда (13 май) заровеното й тяло беше намерено в гориста местност над пернишкото с. Лесковец. При първоначалния оглед е установено, че жената е починала от огнестрелна рана от пистолет.
Биляна е от Перник, но последно е живяла в столицата, откъдето следите й се губят. Сигнал за изчезването й е подаден в полицията на 27 февруари тази година от мъжа, с когото тя живеела. Той съобщил, че е напуснала дома си и е в неизвестност. Веднага е била образувана издирвателна преписка в ОДП-Перник. Предприети са всички неотложни мерки, разпитани са много хора, установени са всички нейни последни връзки и контакти. Тялото й е открито в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, уточняват от МВР. Според информация от министерството основен заподозрян за убийството е Станислав Ангелов Методиев с прякор Сиси.
Биляна Кръстева и убиецът й Станислав са били съученици, познавали са се много добре и са били в прекрасни отношения, съобщи директорът на пернишката ОДП комисар Шереметев. Причината за убийството е придобитото от Сиси право на собственост върху апартамент в София, който преди това е бил притежание на Биляна. Апартаментът се намира на Петте кьошета и тя го е получила като наследство от починалите си родители. В момента жилището е собственост на Сиси, който започнал и да го ремонтира, след като му е прехвърлено с нотариален акт. Сектор Икономическа полиция в момента изяснява дали Станислав Ангелов е придобил апартамента по силов начин, чрез принуда или чрез измама. Най-вероятно Биляна е била застреляна около датата на изчезването си в края на февруари. Тя е работила в кантора за недвижими имоти в София, има дете на четири години.
Междувременно станаха известни и обстоятелствата около задържането на Станислав Ангелов Методиев в Бургас. Според източници на Параграф 22 той е прекарал в Бургас пет дни, преди да бъде закопчан на 9 май при спецоперация в центъра на града.
Белезниците около китките на Методиев щракнали секунди след като перничанинът пробвал да се измъкне от кооперацията в центъра на града, където се укривал. Екшънът се разиграл минути преди началото на дербито ЦСКА - Левски и според запознати именно интересът към футболната среща е изял главата на Сиси, който се готвел да гледа мача при приятели. Служителите на спецподразделението към ОДП на МВР в Бургас го причакали пред входа на кооперацията на бургаската улица Борис Първи и го задържали. Благодарение на светкавичните действия на полицаите Методиев не успял да окаже съпротива.
Проверката после показала, че Сиси наел квартирата, която обитавал, по обява в местен вестник. Хазяите дори не подозирали кой е наемателят, на когото са дали помещението. Според запознати Станислав бил засечен от органите на реда след подаден сигнал за скривалището му. На базата на информацията той бил локализиран и следен известно време, преди да бъде задържан.
Много пари и няколко мобилни апарата са били открити в квартирата на задържания. При обиска полицаите се натъкнали и на ситно накъсани листове хартия. Впоследствие се оказало, че това са копия от лични документи на Методиев. Криминалисти от бургаската ОДП довериха, че Сиси, изглежда, се е канил да напусне страната заедно със свои съучастници. По всяка вероятност е трябвало да отплава от бургаското пристанище на борда на кораб, плаващ под чужд флаг.
Както вече Параграф 22 оповести, криминално проявеният Сиси, за когото се смята, че е сред малцината оцелели от хората на разстреляния пернишки наркобос Райко Кръвта, бе обявен за общонационално издирване на 26 април тази година. Поводът е наличието на данни, че е извършил убийството на 25-годишния перничанин Кирил Христов. Трупът на младежа беше намерен на сметището в квартал Тева в Перник на 27 април с две огнестрелни рани в областта на главата.
Преди време Сиси бе заподозрян и за убийството на друга видна персона от ъндърграунд структурите - Николай Христов-Хайо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във