Параграф22 Daily

§22 Анализи

Скандал: Мутри изхвърлиха първите туристи от плажа край Дюни

Представител на концесионера с фамилия Мицов разгони плажуващите, между тях имаше и чужденци, които бяха потресени. Репортер на Флагман.БГ бе повикан на плажовата ивица между курорта Дюни и шофьорския плаж, за да види безчовечността и липсата на каквато и да е цивилизованост от страна на концесионера на въпросната брегова ивица, чието име остава неизвестно. Флагман.БГ засне около 300 метра от плажа, където са разположени червени чадъри без шезлонзи, както и още 200 метра в посока самия курортен комплекс Дюни – зелени плюс зелени шезлонзи под тях.

Този периметър, който е със свободен достъп откъм пътя обаче, е забранен за туристите.

Хората, които опитват  да легнат под чадър – независимо с или без шезлонг – биват прогонвани, тъй като все още плажът не бил пуснат в действие. Между тези, които бяха изхвърлени от чадърите имаше и чужденци. Хората недоумяваха защо не им позволяват да си платят чадъра, за да останат под сянката. Друго семейство – с онкоболна жена – също искаше да остане под чадър, независимо от цената, която ще плати, но и на него му бе отказана подобна възможност.

След като здрави момчета по бански не успяха да се справят с всички, се намеси и човек с лилава риза и бежов панталон , представящ се като Мицов. Каза, че го изпратил концесионера, но кой е този концесионер не стана ясно. Това е първият истински летен уикенд от сезон 2019 и хората искат да ползват чадъри, но в този район не им позволяват. Човекът с лилавата риза изтика всички извън обсега на чадърите, тъй като все още нямали готовност да им бъдат заплатени, а да се ползват безплатно било изключено.

При обясненията на човека с лилавата риза ставаше единствено ясно ,че има нещо неточно в концесията, можели да дойдат проверяващи и по тази причина чадърите и шезлонзите трябвало да стоят празни. Според част от туристите обаче намиращият се в близост капан, който бил подготвян за експлоатация тези дни също бил с неясен статут.

Флагман.БГ настоява Министерството на туризма да каже чия е територията с червените чадъри, има ли законен концесионер и за кого работят младите момчета с татуировки, както и човекът с лилавата риза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във