Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Скоропостижно

Аутопсията на бизнесмена Михаил Михов потвърждава версията на МВР, че той е починал от инфаркт. Добилият известност като Мишо Бирата шеф на пивоварната Леденика беше открит мъртъв в луксозния хотел Правец Ризорт на червените олигарси Златеви.
Смъртта на Михов може и да е естествена, но още по-естествено у нас се счита за изкуствена. От всяка дума в медиите и форумите личи по-голяма или по-малка убеденост, че този човек не може да се е гътнал просто ей така, без да му помогнат. Нищо че органите разсейват тази убеденост с хъс. Шефът на областното МВР Николай Николов отсече, че Михов не е починал от насилствена смърт, но не е починал и докато е спял. Вътрешният министър Цветан Цветанов приложи понятието нещастен случай, а съдебни медици установиха остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака.
Органите опровергават, а слуховете твърдят. Че камера записала жена, излизаща от стаята на Михов, преди той да умре. Че Мишо Бирата вечерял предсмъртно с депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който взе на концесия огромни дивечовъдни участъци в района. Че в арсенала на КГБ имало надеждно средство за предизвикване на инфаркт...
Та Бирата май наистина ще бъде лишен от правото да умре като повечето хора. А пък и премиерът, и президентът едва не докараха инфаркт на шефа на митниците Ваньо Танов в желанието си да отърват Михов от неудобна проверка. Първанов помолил Борисов, а той поел ангажимент.
Но достлукът им е вече друга бира. Като в онази реклама: Да се видим на по-тъмно!

Facebook logo
Бъдете с нас и във