Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЛУХТЕНЕ

Мине се не мине време, и току избухне скандал за подслушване. Въпреки Закона за специалните разузнавателни средства. Все нещо не му достига, та да секнат скандалите.
Външен човек ще рече, че в нашата държава това е най-важната дейност. Само слухтене и дебнене. И ремонти на закона за СРС.
Социалният министър Масларова би възроптала - ето, нейният контингент тръгна на море. Третата възраст си иска и внимание, не само хапчета и слухови апарати.
От друга страна, тях пък за какво да ги подслушваш, като всичко е ясно. То сигурно и затова ги пращат на море в есенно-зимния сезон - да свикват полека лека с вечния студ.
Но да оставим това, което ни чака, и да се върнем в настоящето. Където всеки дебне някого.
Телевизиите също. Чудят се как да се намърдат под юргана на гражданството, та да си вдигнат рейтинга. Отвсякъде някакъв биг-брадър те гледа.
Хапването, пийването, тия трите неща са под лупа - вече има Хванати в изневяра. Добре, че разрешиха съжителството без брак, иначе...
Бизнесмени дебнат бизнесмени. Депутати - други депутати. Журналисти - депутатите. А МВР - всички. Най-тежко е неговото положение - то дебне даже и себе си.
Като добавим и ДАНС, абсурдът става пълен. Щото може ли някой да каже кого дебне ДАНС, а? И от кого се прикриват тамошните офицери под прикритие?! И Оруел няма идея даже...
На всичко отгоре депутатите, милите, гласуваха видеонаблюдението по пътищата да се счита за доказателство пред съда.
В тая ситуация, вместо Закона за специалните разузнавателни средства да започне да се прилага Законът за движение по пътищата. Целта е ясна, пътят - един...

Facebook logo
Бъдете с нас и във