Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СМЕШНО

Доживяхме т. нар. родно ФБР - ДАНС, да стигне до положение да се втурне да преследва подпалвачите на евтини коли из столицата София. Ситуацията е толкова тревожна, че шефът на агенцията Константин Казаков дори се срещна тези дни с депутати от ресорната парламентарната комисия, за да им обясни докъде е стигнало разследването.


Всичко друго ни е наред - остана само с пироманите да се оправим. Ал Кайда и другите терористични организации са под контрол. Борбата срещу ислямския фундаментализъм е доведена до успешен край. Шокиращи продажби на обекти, като примерно комбината Кремиковци и други такива съмнителни събития, се оказват по-маловажни от палежа на трошки.


От създаването си и до момента Държавната агенция Национална сигурност привлича общественото внимание повече със скандалите около себе си, отколкото с реално свършена работа. То не бяха разработки Лиани - за обръчите от фирми на Ахмед Доган, не бе Галерия -за подслушване на журналисти, не бе чудо. Какво стана с всичките тия обръчи така и не разбрахме, а също и защо трябваше да се следят медиите. Всичко се замаза и в тези случаи - и с подслушването на Ваньо Танов , и с... Пълна мъгла.


С какво по същество се занимават добре платените служители в агенцията никой не знаеше до тази седмица, когато стана ясно, че тяхна грижа са подпалвачите на леки коли. В този дух може да предложим на агентите на ДАНС към преследването на пироманите да добавят и кражбите по домовете, крадците на кабели, джебчиите, а защо не и да правят хайки срещу проститутките по околовръстното. Нима те влияят по-малко на състоянието на националната сигурност?! Ако разсъдим по-надълбоко, няма да излезе така...

Facebook logo
Бъдете с нас и във