Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Спинозно

Разискванията в Народното събрание по повод на промените в Закона за специалните разузнавателни средства нагледно разкриват какви асоциации правят нашенските политици, стане ли дума за спецсредства. И изобщо какви вибрации идат от парламента.


От коментарите на депутатите от БСП може да се направи извод, че сересетата и личната хигиена са свързани действия. Според Антон Кутев спецсредствата са досущ като акарите - крият се под чаршафа и правят живота на човека черен. Така както невидимите гадинки смучат кръв от нищо неподозиращия чаршафосан човечец, микроскопичните бръмбари се хранят и се надуват с информация. И няма спасение от тях.


ДПС пък асоциира спецсредствата със зъболекарската практика. Бисеров например попита Цветанов дали го боли, когато му вадят зъбите, имайки предвид излизането на СДОТО от МВР. Очевидно в дълбините на съзнанието му, след изваждането на СДОТО, новата агенция за подслушване ДАТО ще е нещо като чене, което когато не ръфа ябълката на познанието, ще почива в чаша с вода.


В ГЕРБ пък очевидно са на сексуална вълна. Лидерът на партията Бойко Борисов бе разконспириран от Лютви Местан като воайор заради образното му описание на актуалната политическа ситуация, което направи бившият премиер. Нямам настроение защото начинът, по който така брутално ДПС изнасилва Столетницата в момента, не съм го очаквал, покрусен заяви Борисов.


Бившето му вице и вече обвиняем Цветанов е по-кротък. Може би защото главата му е пълна със страхове, с обвинения и с чувство за невинност. Но горчивият му опит със сересетата извика в мислите му призрака на синдрома на придобитата имунна недостатъчност. Дори и не подозира, че май СПИН се предава и по партийна линия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във