Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СТРОГО

Ура! Вече имаме наказан в резултат на полицейската офанзива Октопод. Санкцията в размер на 3 хил. лв. е срещу един от братята Дамбовци - Йордан Стоянов. Присъдата е на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и е наложена на потърпевшия заради тигрите и ягуара, открити в дома на Дамбовците при полицейската операция.
Експерти на столичната екоинспекция съставили акт на Дамбовеца за нарушение на Закона за защита на животните, съгласно който хищници от семейство диви котки могат да се отглеждат единствено в зоологически градини и спасителни центрове. Това е максималният размер глоба, която може да се наложи съгласно нормативните документи. Екзотичните четириноги вече са отведени в два зоопарка, така че те са първите, попаднали трайно зад решетки след полицейската спецакция.
Както е известно, братята Пламен и Йордан Стоянови са обвинени в източване на Кремиковци. Те отричат всичко. А фактът, че бяха освободени от съда само срещу подписка поради липса на доказателства, говори сам по себе си. Нерегламентираното отглеждане на диви животни към настоящия момент е единствено безспорно и обозримо нарушение на двамата братя. И както се развиват събитията, нищо чудно то да си остане и единственото наказание за тях. Освен ако екоинспекторите не ги подхванат от за някое друго нарушение. Но и това е нещо. Повечето заловени в полицейските акции се отървават дори и без глоба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във