Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЪД ПРЕДОТВРАТИ РЯЗАНЕ НА УШИ

Бургаският районен съд спаси ушите на тричленно семейство. В сряда (2 ноември) съдът остави в ареста рекетьорите Ганчо Ганчев и Недялко Караджов. Те са обвинени в изнудване (чл. 213 от Наказателния кодекс).
Бургазлията П.Л. дължал пари на двамата. Но нямал откъде да вземе сумата и да я върне. Човекът обаче имал етаж от къща в село край черноморския град. Ганчев и Караджов започнали системен тормоз над човечеца, съпругата и детето му. Те го заплашвали, че ако не им прехвърли собствеността си и не им плати 26 000 лв., ще отрежат ушите на него и на семейството му.
Като не получили каквото искат, Ганчев и Караджов сменили тактиката. Въоръжили се с нож, причакали човека на улицата. Когато П.Л. се появил, те го хванали и почнали да му обясняват как ще му отрежат я ръка, я крак, в случай че не плати. Но тъй като не получили никакви левове, те стигнали до крайната мярка - заплаха с убийство.
В крайна сметка П.Л. се обърнал за помощ към полицията. Двамата изнудвачи са задържани на 30 октомври в момент, когато отново заплашвали бургазлията. В автомобила им били открити пистолет Зигзауер, бухалки, палки, бокс, качулки и документи. Проверка в системата на МВР показала, че Ганчев има разрешително за носене на оръжие. Той работел като охрана на заведение в Бургас.
От папките по делото става ясно, че П.Л. наистина дължи пари на двамата. Между тях имало сключен договор за заем, но сумата е много по-малка от исканите 26 000 лева.
Тепърва ще се изяснява дали двамата рекетьори са действали самосиндикално, или са изнудвали П.Л. по искане на трето лице.

Facebook logo
Бъдете с нас и във