Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Съдбовно

Съдебната ваканция, която започва от 15 юли и ще продължи чак до началото на есента, се оказа най-добрият защитник на горкия бивш МВР-шеф Цветан Цветанов. Темида не му дава дъх да си поеме от дела, а в четвъртък (3 юли) даде старт и на трето. В него Цветанов и трима от бившите началници на СДОТО са обвинени, че не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицираната информация в дирекцията за подслушване.


Оказа се, че следващото заседание по това дело е записано чак за 29 септември. За по-сигурно са насрочени и две резервни дати - на 2 и на 16 октомври. Точно в тези дни се очаква палачинката в политическия тиган да се обърне. А предизборното напрежение явно се отразява и върху съставянето на графиците в Софийския градски съд (СГС). Там, както е добре известно, административен шеф е Владимира Янева, която е семейна приятелка на Цветанов.


Въпреки че това са абсолютно случайни съвпадения, тези обстоятелства биха могли да свършат чудесна работа на организаторите на тото залози. Прогнозата очевидно е невъзможна: ще се появят ли пречки делото да се гледа на първите две дати, или ще остане за по-добри времена, след изборите.


Иначе, ако се вярва на думите на адвокат Менко Менков, той и клиентът му Цветанов много искали процесът да приключи още на първото заседание. Секретната информация в делото и пустата му съдебна ваканция обаче объркаха плановете им. Да не говорим, че има да бъдат разпитвани още поне 15 свидетели.


Явно се налага Цветанов и адвокатът му да изслушат показанията им. Оказва се, че сред тях е и лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обаче също няма да се яви. Неговите избори минаха и той едва чака да хване самолета за Брюксел. Все пак Станишев бил дал показания, но това изобщо не притеснявало нито Цветанов, нито адвоката му.


Има си хас! Каквото рече съдбата, това ще е!

Facebook logo
Бъдете с нас и във