Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЪДЕБНА САГА ЗА БОГОВЕ И ХОРА

Шумна сценична изява, достойна за фестивала Любовта е лудост, си спретна Нина Николова, авторка на телевизионното предаване Акция, което, както се знае обслужва вътрешното министерство и лъска до блясък имиджа на шефа му Румен Петков. Този път хроникьорката на МВР-успехите, известна с естрадния си псевдоним Никол, използва за сцена залата в Софийския районен съд (СРС), където започна делото срещу нейния благоверен съпруг.
Стожерът на звездното семейство - шоуменът Димитър Ходжев, прочул се с прозвището Митьо Крика, бе обвинен в хулиганство (чл.325, ал.2, пр.3 от Наказателния кодекс), след като даде воля на божествения си гняв при обикновен пътен инцидент на 11 август тази година в столицата.
Обвинението обаче свали нимбата над главата Крикова и подреди събитията безпристрастно и сухо. На 11 август около 14 ч. Ходжев и съпругата му Нина Николова пътували с джип Нисан Наваро по ул.Крум Попов в Лозенец. На пресечката с Милин камък джипът засякъл Фолксваген Поло, който обаче бил с предимство. Ходжев не се съобразил с това и продължил пътя си. Предусещайки удара, шофьорът на немското возило веднага забил спирачки. Поло-то се разминало със счупен десен мигач и изкривена броня, а единствената щета на мощния джип е била леко огънат ляв калник.
Вместо да признае грешката си Крика слязъл от джипа вбесен и започнал да раздава правосъдие. Най-напред той стоварил пестника си върху капака на Поло-то, след което се обърнал с гръб и забил ритник с пета в оцелелия от удара ляв мигач, блъскал ядно ламарините, псувал намиращото се в колата семейство Бошнакови. Копеленца мръсни, крещял железният Крик, ще видите вие, тази кола струва 100 000 лева...
След мигача дошъл ред на лявото огледало и на прозореца откъм шофьора. После Крика събрал ръцете си в един юмрук и го стоварил върху покрива на колата. Накрая отворил шофьорската врата, хванал за рамото Георги Бошнаков с едната ръка, а с другата понечил да го фрасне в лицето, но се спрял.
В този момент бащата Веселин Бошнаков събрал кураж и излязъл от колата. Хванал приятелски Крика през рамото и извинително рекъл: Недей бе човек, ние сме обикновени хора. Без да му обърне внимание, анаболното божество провело кратък разговор по телефона, след който се качило на джипа и отпрашило, без да дочака идването на КАТ.
В съдебната зала семейство Бошнакови преразказаха фактите от обвинителния акт, като се заклеха, че съпругата на Крика не е слизала от джипа, а е наблюдавала събитията отвътре.
Когато дойде ред да бъде защитен подсъдимият, на сцената изгря Никол. Седяща до облечения в черен костюм и бели чорапки Крик, тя тръсна руса грива и изправи пред съдия Драгомир Кояджиков грациозна снага, обвита в червена рокля на черни цветя. Набързо, с едри щрихи, обръгналата на полицейски сюжети сценаристка обрисува истината.
Аз подлъгах Митко, че имаме предимство пред Фолксваген-а и можем да си продължим пътя спокойно, примигна сценаристката кокетно срещу съдията. Моят мъж изобщо не е удрял колата на Бошнакови и въобще не e псувал четиримата пътници, додаде с уголемени от възмущение очи тя. Митко слезе да се разбере с Георги Бошнаков, който сигурно е бил уплашен, понеже няма застраховка и за него е било по-изгодно да не се вика Пътна полиция. А ние бързахме за Бургас, за да се видим с мама, която е болна, и беше по-удобно да не се разправяме с полицаи, каза Никол и запримига начесто, за да скрие появила се сълза.
По едно време изскочих от джипа и се намесих в спора. Тогава Веселин Бошнаков ме дръпнал за ръката, от което по-късно ми излязоха синини, оплака се Николова. Като опитна журналистка тя забелязала две момичета отстрани и веднага записала телефоните им, за да могат по-късно да свидетелстват по делото. Освен това дочух Георги да нарича Митко педераст, възмути се Никол.
Така в съдебната зала се сборичкаха тезите на двете страни - от едната обикновените Бошнакови, от друга - звездното семейство Крика и Никол. До превес така и не се стигна, защото двамата свидетели по делото взеха противоположни позиции. Тошко Колев описа буйствата на Крика и уточни, че Николова изобщо не е слизала от джипа.
Свидетелката на семейството Катерина Дишлиева, едно от момичетата, на което Никол записала телефона, потвърди тезата й и изравни резултата в свидетелските показания.
Заразени от божествената и артистична атмосфера се оказаха и хората с тоги в залата. В хода на делото нервите на прокурорката по делото не издържаха на високия артистичен градус. Гледайки как съдията оживено спори с адвоката на Ходжев, тя иронично подметна: Аз май съм излишна тук. Да взема да си ходя по-добре. С което си спечели глоба от 100 лева.
Така, сред шеги и глоби, посипаното със звезден прах първо съдебно заседание приключи. Сплели ръце, Никол и Крика запечатаха с целувка достойните си сценични изяви, сякаш стъпили връз червения килим на филмовия фестивал в Кан. На 7 ноември в продължението на шоуто ще се включат още свидетели от близкото ключарско ателие, магазин и фризьорски салон. Все обикновени хора...

Facebook logo
Бъдете с нас и във