Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Съдят майка и синове, продуценти на ХХX-филми

Майка и двамата й родни синове ще се червят заедно на подсъдимата скамейка по обвинение в излъчване на онлайн порно в ИНТЕРНЕТ и за подтикване към лъжесвидетелстване. Преди три години 51-годишната Ценка Балканска и синовете и Васил Ромео Цалта и Ивайло Ромео Цалта се нанесли да живеят в къща на ул. Цар Освободител в крайдунавския град Свищов. Майката е родом от Русенско, а синовете й са родени в Попово. Техен семеен приятел им отстъпил къщата си да живеят в нея и да я поддържат. Предприемчивото семейство обаче завъртяло там доста доходен бизнес. Те оборудвали една от стаите със записваща техника и с подходящо осветление досущ холивудско киностудио. Там те заснемали и излъчвали в американския сайт Свободен флирт онлайн порно в продължение на повече от две години.
Актьорите в студиото на мама Ценка били лица на възраст между 18 и 25 години. Повечето от тях били студентки от местната Стопанска академия, които нямали нищо против наред със зубренето на икономическите формули да си разнообразяват живота и с нещо по-интересно, при това и срещу заплащане. На месец порноактьорите си докарвали между 500 и 600 лева.
В студиото се заснемали и софт, хардпорно изпълнения. При обиска в края на 2008 г. полицаите се натъкнали на истински оръжеен арсенал от бичове, камшици, белезници с пухчета и други садо-мазо атрибути. След разпитите 13 от участвалите в порно сцените дали съгласието си да дадат показания пред съда срещу бившите си продуценти.
В хода на разследването станало ясно също, че за двете години активна продуцентска дейност мама Ценка и двамата Ромеовци са успели да си заделят в банкови сметки в Чехия около 280 хил. долара. Парите били преведени от САЩ на три транша: през 2006 г. - 104 хил. лв., през 2007 г. - 110 533 лв., и през 2008 г. 160 хил. лева. От тези пари били изплащани и хонорарите на актьорите. Остатъкът семейството грижливо кътало на сигурно в банка извън България.
По време на разследването част от участниците в порното се оплакали, че Маман и Ромеовците са ги заплашвали, че ако разкажат на някой какво се върши зад перденцата в къщата на ул. Цар Освободител, ще си изпатят. Заради това на тримата допълнително е повдигнато и второ обвинение.
Ако вината на подсъдимите бъде доказана, те могат да отнесат по една година затвор и до 3000 лв. глоба за създаване на порнографски видеопродукт, до осем години лишаване от свобода и до 8000 лв. глоба за трафик на порно по ИНТЕРНЕТ, както и пробация за подтикване към лъжесвидетелстване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във