Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЪДЯТ ПИЯНА ЖЕНА, СРИТАЛА ПОЛИЦАИ

Бивша катаджийска съпруга отива на съд за нападение над полицаи. Обвинението срещу Здравка И. е за хулиганство и посегателство върху служители на МВР по време на изпълнение на служебните им задължения.
Екшънът се разигра на 19 ноември 2007 г. в центъра на Павликени. Дежурен автопатрул спира на ул. Г. Кирков лек автомобил ВАЗ, криволичещ на зиг-заг по пътното платно. Когато ладата спряла, ченгетата установили, че зад волана е 16-годишният Димитър И. Със слизането той чистосърдечно си признал пред униформените, че няма шофьорска книжка. Досущ като в известния виц се оказало, че освен без книжка младежът е карал на няколко ракии. При направената проба дрегерът отчел, че тийнейджърът е седнал зад волана с 2.39 промила алкохол. Изненадани от констатациите, полицаите наредили на Димитър да слезе от возилото и без да ходи по права линия, да ги придружи до управлението.
В този момент от предната седалка на колата се изсулила майката на Димитър - Здравка И. Тя видимо също била на градус и в състояние на силно раздразнение. Майката авторитетно обяснила на полицаите, че същия ден е празнувала рождения ден със сина си, като двамата обърнали по някоя и друга чашка за нейно здраве.
Полицаите обаче били непреклонни и отново подкарали Димитър към РПУ. След като видяла, че няма да умилостиви униформените, майката започнала да им крещи, да ги ругае и да обижда. Накрая в пристъп на ярост 37-годишната жена сритала единия от полицаите по крака с острите си токчета.
За хулиганските си прояви Здравка И. бе задържана в полицейския арест и срещу нея бе образувано бързо полицейско производство. При проверката станало ясно, че агресивната жена е бившата съпруга на ексначалника на павликенския КАТ, който по времето на разправията се намирал за негово щастие далеч в чужбина. Дамата не била криминалнопроявена, но в целия град била известна с буйния си нрав и любовта към скандалите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във