Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Съдия гони всички заради GSM

Варненският апелативен съд (ВАС) остави окончателно в ареста във вторник (11 януари) килърите Петър Стоянов - Сумиста, Георги Вълев и Петър Атмаджов. Тримата поискаха мярката за неотклонение към тях да бъде променена от задържане под стража в по-лека, но съдът не го направи, тъй като прецени, че те могат да извършат ново престъпление. Магистратите се мотивираха и с факта, че търновският бизнесмен Вълев е заплашвал свидетел, с което е целял да попречи на разкриване на престъпление. Свидетелят е Боян Джамалов (приближен до известния бандит Янко Ваташки - Лудия) бе нападнат в село Долна Диканя. Мъжът бил атакуван от трима маскирани, които дошли с джип в селото. Той обаче успял да се измъкне и се укрил в близкото районно управление на полицията. Инцидентът е станал в началото на тази година, но досега не бе огласен официално от МВР
Петър Стоянов-Сумиста, Петър Атмаджов и Георги Вълев са обвинени, че са помагачи и подбудители за убийствата на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Сумиста пък ще бъде съден освен за помагачество при убийствата на двамата и за покушението над шефа на ФК Рилски спортист Юри Галев. Бизнесменът Валев пък минава за изключително близък със Сумиста, а имало и оперативни данни, че е замесен в убийството на банкера Емил Кюлев.
По време на заседанието съдията се разгневи от позвъняване на нечий мобифон. И тъй като не разбра откъде идва звукът, изгони всички присъстващи в залата освен страните по делото. Така то продължи при закрити врата. Според правилата в съдебната зала не трябва да се влиза с мобилен телефон или пейджър с включен звук. Забранено е да се внасят и записващи устройства като камери, диктофони, фотоапарати, както и храна и напитки. Снимането и записването на звук в става само след предварително разрешение на съдията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във