Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЪДЪТ ПРИЗНА, ЧЕ КУЗОВ Е ПЕДОФИЛ

България вече може да се похвали с първия осъден политик педофил. В сряда (9 май) състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Пламен Дацов леко открехна вратите на затвора пред бившия член на Атака Владимир Кузов, след като го осъди на три години лишаване от свобода. Ако присъдата бъде потвърдена от Софийския апелативен съд и Върховния касационен съд, портите ще се захлопнат зад гърба на депутата със страшна сила.
Съдия Пламен Дацов призна за виновен народния представител за блудство с непълнолетен (чл.157, ал.2 от Наказателния кодекс). В залата обаче стана ясно, че става дума за два акта на анален секс и един на орален.
Преди съдът да го тикне зад решетките, Кузов заяви за сетен път пред журналистите, че делото е политическа поръчка, защото е човек на Атака: Бях съден като член на тази политическа партия, а не като човек. Освен това от показанията на един от свидетелите става ясно, че процесът е манипулиран по време на следствието. Тогава той е бил разпитван, а впоследствие показанията му са заличени. Коментирайки тройната сексологична, психиатрична и психологична експертиза, която съдът постанови да му бъде направена на заседанието по делото на 8 януари тази година, Кузов обяви, че е първият доказано нормален народен представител. Засега.
Според отлично осведомени източници на Параграф 22 Румен Бостанджиев, който е изготвил сексологичната оценка на Кузов, е заявил в залата нещо съвсем друго. Според него невъзможно е да се каже със сигурност дали човек се ражда педофил или с течение на времето става такъв, въпросът е строго индивидуален. Резултатите от тройната експертиза не са били прочетени, тъй като всички вече били запознати с тях.
След като чу присъдата, Владимир Кузов продължи да развива тезата си, че е жертва на политическа поръчка: Сега спокойно ще можем да отчетем пред Европейската комисия, че има осъден политик. Това беше целта на делото. Осъдиха ме без абсолютно никакви доказателства. Николай Кирилов ме е виждал само по телевизията, като водещ на Канал 2000, декларира той и заяви, че ще продължава да ходи на работа без ни най-малко угризение на съвестта.
Именно Николай Кирилов се оказа в центъра на вниманието на едно от заседанията по делото. На 8 януари тази година той заяви, че оттегля показанията си, с които обвинява депутата в блудство. В тях младият ром твърдеше, че е разпознал Кузов и че е имал четири пъти сексуални контакти с него, като връзката им е продължила няколко месеца.
На заседанието на 8 януари Кирилов изненадващо отрече, че подписът под протокола за разпознаване е негов, и заяви, че е бил подправен. По-късно обаче стана ясно, че е излъгал и парафът си го е положил лично той.
Според обвинителния акт по делото, внесен в Софийския градски съд на 24 август 2006 г., в периода 15 юни -15 септември 2001 г. Кузов е блудствал с 13-годишния тогава Кирилов. Двамата се запознали на гара Подуяне, където депутатът често ходел. Малолетният ром бил примамен от сегашния депутат с разни вкусотии и обещания за пари и почивки. Други 11 тийнейджъри потвърдиха пред съда, че са забелязали народния представител да се навърта в района.
В края на заседанието прокурорът по делото Иванка Трифонова изказа задоволството си от справедливата присъда, защото поиска от съда точно такова наказание. Кузов пък изрази негодуванието си за това, че е получил присъда, но не е запознат с мотивите на съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във