Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЪДЪТ ПРОСТИ НА ОБЩИНАРКА, УВОЛНЕНА ЗА ЕРОТИЧНИ СНИМКИ

Общинска служителка от русенския град Ветово, уволнена дисциплинарно заради еротични снимки, бе възстановена от съда в навечерието на дългите майски празници и се завърна на работното си място. В края на миналата година Нели Ласкова бе отстранена от поста секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни, след като в медийното пространство се появиха нейни снимки с еротично съдържание. Оказа се, че в ИНТЕРНЕТ има фотоси на симпатичната дама, на които тя позира разголена. Много от учениците във Ветово побързаха да сложат в джиесемите си снимки с голата шефка на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни.
В съдебната зала обаче стана ясно, че публикацииите са били инициирани от местните общинари. Стана ясно също така, че дамата нито е давала фотосите на някого, нито самата тя ги е качвала в ИНТЕРНЕТ. Според експертите хакери са проникнали в личния й компютър, изтеглили файловете и ги разпространили на джиесеми и в световната мрежа. Магистратите прецениха, че Ласкова не може да бъде обвинена в скандално поведение, което да противоречи на моралните ценности. Друг е въпросът защо една уважаваща себе си жена трябва да си прави еротични снимки, че и да ги съхрани в компютъра си. Според нашето законодателство обаче се оказва, че самата тя е станала жертва с нарушени лични права. Така съдът отмени заповедта за уволнението й я възстанови на работа в градската управа на Ветово.
Нещо повече, общината ще трябва да й заплати обезщетение в размер на 321 лв. и да й възстанови 175 лв. за направени разноски. Вероятно обаче градската управа ще обжалва решението на Темида.

Facebook logo
Бъдете с нас и във