Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Съкровище

Ако Националната служба за охрана е някакъв ориентир кое в България се причислява към националното съкровище, без съмнение там попадат и бившият премиер Бойко Борисов, и ексвицепремиерът Цветан Цветанов. Очевидно на охранителния кантар двамата тежат много и поравно, поне ако съдим по публикуваната информация за броя на бодигардовете им. Според написаното в печата общо 42-ма държавни охранители се грижат да не падне и косъм от скъпите глави на тандема Борисов-Цветанов. Както сочи информацията, бодигардовете работят денонощно на три смени, с по седем души на смяна, с оперативните, дежурните и шофьорите.


Според сметката 21 охранители обгрижват Борисов, толкова се въртят и около лингвистичния феномен Цветанов. И за двамата отдавна научихме, че са желана мишена за пияници и за психичноболни. Необходимостта от силна денонощна охрана е очевидна, особено ако се вземе предвид колко непредвидима става ситуацията, ако пациентите на 4-и километър не си взимат редовно хапчетата.


Лятната жега пък удря като с чук всеки, който не пие от любовна мъка, а от сабахле . По принцип те винаги са неразбрани. Драмата на живота им става още по-пълна, когато на всичко отгоре те не разбират ставащото. Или какво е казал бившият вицепремиер в поредната си речева изява. Ето тогава алкохолът и драматичното неразбиране, комбинирани с жегата, си казват думата. И от сабахле горките се крият зад боклукчийската кофа, за да правят засада на Цветанов.


Любопитното е, че едва 30 служители от НСО са командировани в Евксиноград, за да пазят почиващите там депутати и министри от протестиращите.


Значи спор по въпроса кое е националното съкровище няма. Само не е ясно как в НСО са стигнали до този извод.

Facebook logo
Бъдете с нас и във