Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СВИДЕТЕЛИ УМИХА ЛИЦЕТО НА КУЗОВ

Основен свидетел по делото за педофилия срещу депутата Владимир Кузов е на път да свали булото на срам и грях от него, след като отрече, че го познава и е извършвал хомосексуални действия в района на гара Подуене. Това стана на заседание на Столичния апелативен съд (САС) на 5 март (сряда). Николай Кирилов е заявил пред САС, че не познава Кузов и никога не е извършвал хомосексуални действия с него.
Пред апелативните магистрати се изправи и другият свидетел в процеса - Стефан Младенов. По време на разпита му той също е дал принос за изчистването на депутатския образ, като е заявил пред съда, че не е ходил в района на гарата с Николай Кирилов и не го е запознавал с Кузов. Според Николай Беров, адвокат на Владимир Кузов, клиентът му е посещавал заведение в близост до гарата. Кузов е пил там кафе през 2004 г., защото му се е развалила колата наблизо. Това обаче е станало след периода, описан в обвинителния акт по делото, уточнява адвокатът.
Бившият депутат от Атака Владимир Кузов беше осъден на 5 май миналата година от Софийският градски съд (СГС) на три години лишаване от свобода и обществено порицание. Софийският градски съд го призна за виновен по обвинението за извършване на хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 година. Като основание за присъдата тогава съдът посочи, че когато е било извършено деянието, момчето е било на 13 години. Още преди заседанието на САС депутатът Кузов твърдеше, че двамата свидетели са го виждали само по телевизията. Депутатът настоява да бъде оправдан, прокуратурата пък се е запънала присъдата на СГС да бъде потвърдена. Апелативните съдии ще се произнесат по делото до един месец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във