Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ТОПЛО

Довчера си пипах челото да проверям горещо ли е. За последно се хванах за главата, когато чух, че полицейски шеф се обадил на онези от Дупница, дето са само братя по оръжие. Той им казал да минат на по едно кафе сутринта в полицията. Та си помислих тогава, че и те като всички обикновени хора знаят че е по-добре по една малка водка с приятели, отколкото голям бой в РПУ. И затова не са отишли.
После обаче, за пръв път от години, ми светна пред очите и спрях да си пипам челото. Цялата тайна на битието, която ми убягваше досега, се освети. Като име на таен агент в протокол от заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.
В нашата държава всички, които стават център на скандали, всъщност са агенти под прикритие. Било на НСС, било на ДАНС, на МВР, на митниците, няма значение.
Бившият вътрешен министър Румен Петков е агент под прикритие на една част от БСП. Като такъв, с помощта на агента под прикритие от ДАНС Алексей Петров, се е срещнал с братя Галеви. Те пък са секретни сътрудници на червено лоби, което е в негласни отношения с фирми, спонсориращи тайния сътрудник Гоце.
Има вече съмнения, че бившият зам.-шеф на ДАНС всъщност е бил офицер под прикритие на ДПС и е скрил разработката Лиани за финансовите кръгове на някогашния таен сътрудник на ДС Меди. За Вальо Топлото също се говори, че е проводник на определени интереси.
Оттам произтичат неудачите в борбата с организираната престъпност - когото и да пипнеш, все е агент. Всички останали сме некакви потребители на Топлофикация. На нас обаче ни намериха цаката със закона за етажната собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във