Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

Председателят на Клуб Журналисти срещу корупцията Ренета Николова - автор и водещ на предаването Законът и ние на БНТ, е номинирана от авторитетния седмичник Юръпиън войс за наградата Европеец на годината. Тя ще се състезава за престижното отличие в категория Журналистика заради решителната й борба да постави измамите и корупцията на вниманието на политиците.
В тази категория са номинирани още трима колеги от Великобритания, Франция и Полша: Санита Миска - телевизионен репортер в Би Би Си (за репортаж със скрита камера, разкриващ престъпна мрежа за търговия с деца в България), Жан Катрмер от в. Либерасион (за създаване на блог на ЕС, чрез който кулоарните разговори в Брюксел са станали достояние на широката публика) и Адам Варйак от Газета Виборча (за инициирането на публичен дебат по екологични въпроси чрез разследване, разкриващо план за незаконно изграждане на магистрала през националния резерват в долината Роспуда).
Вестник Юръпиън войс е част от британската издателска група Икономист и се издава в Брюксел. За престижното отличие ще спорят общо петдесет номинирани в девет различни категории. Сред тях е и Миглена Кунева - еврокомисар по защита на потребителите, която ще се състезава за приза Комисар на годината.
Победителите ще бъдат определени след ИНТЕРНЕТ гласуване на адрес http://www.ev50.com/noflash/vote.asp?id=2,а резултатите ще бъдат обявени на 27 ноември в двореца Егмон в Брюксел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във