Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ТРАКТОРИСТКО

Не КАТ, не метрото, не дори вездесъщият Бойко Борисов! Само трактори и бунтовни земеделци са в състояние да оправят тежкото улично положение в София.
Тези дни столицата преживя нашествие на трактори, яздени от гневни зърнопроизводители от цялата страна. Сърдитите селяни искат пари от еврофондовете, които някой непрекъснато източва под носа им. Селскостопанските бунтари обаче покрай своите проблеми могат да оправят и тези на Столичната община, на пътна полиция и на редовия гражданин с уличните задръствания.
За тази цел обаче те трябва да яхнат комбайни, редосеялки, изобщо цялата налична техника и да овършеят из софийските улици и булеварди де-що видят по-лъскав джип или лимузина. Защото парите от Европа вместо да се вложат в зърно и асфалт, се инвестират в екстрите, от които тукашните улици са задръстени.
Едно подобно тракторо-комбайнерско действие със сигурност би било подкрепено от шефа на Националното следствие Бойко Найденов. По време на един многобройните форуми за корупцията той каза, че по софийските улици имало с пъти повече луксозни автомобили, отколкото в която е да е европейска столица и те едва ли са закупени с чисти пари.
Тъй че вероятността от комбайнерската инвазия да пострада някой Лексус или Майбах, купен с пари, спестени от закуски, е твърде нищожна.
А столичният кмет и полицията вместо да затварят улици, да пуснат земеделците да вършеят на воля. Ако има ефект, на лятоска не е зле да посетят и бетонната джунгла в черноморските курорти. Там също има доста за овършаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във