Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ТРЕВОЖНИ МОЗЪЦИ

Из информационния бюлетин на РДВР-Плевен за 14 октомври 2003 година:
Всяка втора жертва на скоростта е загинала, когато автомобилът самостоятелно се е ударил в дърво, стълб, ограда или се е преобърнал!
Всяка трета жертва на скоростта е при катастрофа с лек автомобил!
Никой не иска да загива на пътя! Дори препускащият с над 200 км/час! Но колкото по-бързо кара, толкова по-здраво ще се удари.
Пияните шофьори превръщат обществото в свидетел, заложник и жертва. Животът не е възможен при обявената война на населението от недисциплинирани автомобилисти.
Из информационния бюлетин на РДВР-Плевен за 6 октомври 2003 година:
РДВР-Плевен напомня на населението да не се доверява на непознати лица, особено ако искат да развалят магии или да баят и вземат пари за услугата. Деянията са наказуеми по чл.209 ал.1 от НК. Според полицейската статистика най-често жертви на подобни престъпления са жените, защото те са по-податливи на внушения. Измамничките са настойчиви и нахални, за тях това е начин на препитание, дори кариера... Спадането на критичната наблюдателност на жертвите се постига в резултат на възбуда чрез съобщаване на вероятно настъпване на желано или нежелано събитие. Така, знаейки за бъдещето, те се утвърждават като по-силни в ситуацията и направляват мисленето и действията на набелязаните жертви. Потърпевшите са във временна или напълно липсваща самостоятелност в оценяването на ситуацията...
Из информационния бюлетин на РДВР-Плевен за 27 септември 2002 година:
Сектор Пътна полиция - КАТ - Плевен призовава всички участници в уличното движение да се откажат от илюзията и мита за всемогъщество и безсмъртие, от култа към високите скорости, да спазват правилата за движение по пътищата, да зачитат авторитета на Закона и да преживеят отговорността, че живота и здравето на другите зависят от всички нас.
Из информационния бюлетин на РДВР-Варна за 1 юли 2002 година:
Постарайте се да не ходите на плаж сами, намирайте някого, с когото да се редувате при влизане във водата, ако все пак сте сами, не изпускайте от поглед вещите си. Ако забележите съмнително лице да се върти около багажа ви или да взима нещо от него, не се замисляйте да се разкрещите. По-добре така, отколкото да останете без ценна за вас вещ. Оставете си дрехите на гардероб, ако не искате да се приберете хленчещ, гол и бос.
Из информационния бюлетин на РДВР-Враца за 10 юли 2002 година:
Служителите на реда след случая не действаха емоционално, а решително и хладнокръвно по издирването на заподозрените. Действията на извършителите са по-скоро безотговорни, а не целенасочено организирани.
Из информационния бюлетин на РДВР-Плевен за 25 юни 2002 година:
С неразбиране и крайно негативно се отнася обществото към наркоманите.То откровено ги отхвърля като декласирани елементи и аутсайдери. От друга страна, те му отвръщат с нарастваща агресивност и несъобразяване с моралните норми и законността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във