Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Ужилване

Все още не е много ясно каква е ползата от протестите. Но пък започват да се очертават негативните ефекти от така нареченото пиене на кафе в района пред Народното събрание. Сред тях е обстоятелството, че демонстрациите пречат на останалите хора да си гледат работата. Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оправдава, че протестите нямали организатори и нямало как да направи график, така че да не се спира движението посред бял ден.


Само че харчовете около демонстрациите не ги плащат министрите. Така например бе казано, че един месец след ДАНСWit h me допълнителните разходи на МВР във връзка с охранатана участниците са 3 млн. лева. Простата сметка показва, че за един ден охрана по жълтите павета се пръскат по 100 000 лева. Допълнителните средства отиват главно за извънреден труд на полицаите и за гориво. Министерството ще издържи!, отсече министърът.


Парите ще бъдат осигурени по всяка вероятност от префасониране на бюджета на ведомството и от хазната.


Първи от протестите ще пострадат чиновниците във вътрешното ведомство, за които се готвят масови съкращения. Макар и не заради протестите. Така че и те в скоро време ще се окажат... охранявани от бившите си колеги.


По-добре е МВР да намали малко хората си пред парламента. Ако се предприеме атака на парламента с домати, каквато е модата напоследък, пораженията няма да глътнат толкова средства колкото полицейската охрана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във