Параграф22 Weekly

§22 Анализи

УКРАИНСКИ ОРАКУЛ ПОДГОНЕН ЗА ИЗМАМА

Украински оракул, упражнявал от години паранормалните си способности в китния Кюстендил, не успя да прозре собственото си бъдеще и ще бъде екстрадиран в родината си за измама в особено големи размери. Следващите няколко дни 50-годишният Олександър Рудик трябва да изкара в ареста, докато от родината му пристигнат документите, разобличаващи го в извършеното престъпление.
Украинецът беше изваден от прорицателската си аура, след като Кюстендилският окръжен съд разпореди принудителното му екстрадиране от страната. Известният най-вече сред дамското население феномен, живеещ на ул. 8 март, ще бъде върнат насила в Украйна заради разследване за измама в размер на 200 000 долара.
Според информация от тамошните служби, преди да се захване с гадаене на бъдещето, преди повече от 10 години Олександър Рудик е демонстрирал феноменалните си способности на измамник и под прикритието на търговски представител е завлякъл няколко предприятия с хиляди долари.
От десет години насам Рудик владее умовете и сърцата на кюстендилки, подвизавайки се като екстрасенс и лечител в града на черешите. Украинецът има документи за постоянно пребиваване в страната ни, но не е български гражданин. В момента той живее в Кюстендил заедно със съпругата си Елисавета и четиригодишната им дъщеря.
Разследваният за измама украинец е известен в цяла Югозападна България, специализирал се е в лечението на травми, коксартрози, двигателни проблеми и главоболие. Специалитетът на Рудик обаче бил предсказването на бъдещето, твърдят жители на областния център, ползвали услугите му.
Документите за задвижване на процедурата по екстрадирането на Рудик са пристигали в Кюстендил преди десетина дни. Те са изпратени от родината на 50- годишния екстрасенс чрез Интерпол до Върховната касационна прокуратура и са в съответствие с изисквания на Европейската конвенция за екстрадиране.
В края на миналата седмица (13 февруари) обаче, докато полицаите от РПУ - Кюстендил, се озоват пред дома на Рудик, за да го задържат, украинецът вече бил пременен с болнична пижама. Той бил приет по спешност в интензивното отделение на Кюстендилската болница със сърдечни оплаквания.
Спешното му влизане в болница пресече опита на полицията да го хвърли в ареста. Рудик изкара мярката за 24-часово задържане на легло под зоркия поглед на медсестрите. Мнозина клиенти на Рудик прозряха в този факт силата на неговите способности на оракул. Как точно чужденецът е научил за готвения му престой зад решетките обаче остава тайна, както подобава за всеки подобен феномен.
Според медицинския екип в спешното отделение на МБАЛ Д - р Никола Василев, Рудик има сериозни проблеми със сърцето. Прегледът е доказал също, че през последните десет години, когато той е практикувал паранормалните си умения, на него са му били направени три байпаса.
Въпреки лекарските находки здравното заведение не успя да стане втори дом на украинския екстрасенс, който бе освободен. Окръжната прокуратура в Кюстендил продължи ареста му до 72 часа. Последва и определение на Кюстендилския окръжен съд, според което се разрешава принудителното връщане на 50-годишния феномен в родината му.
Докато това обаче стане, Рудик ще гастролира в Бобовдолския затвор. Според магистратското решение през следващите 40 дни екстрасенсът ще бъде там. Това е необходимо, докато в България пристигне украинското му досие, което ще повдигне булото на останалите в тайна наклонности на Олександър отпреди кюстендилския му оракулски период.
Евгения Гърковска

Facebook logo
Бъдете с нас и във