Параграф22 Weekly

§22 Анализи

УВЕРЕНО!

Няма по-подготвена държава в Европейския съюз за посрещане на кризата от България. Ние от 11 години се готвим за нея, заяви тази седмица министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Според него започващата криза у нас не е само икономическа, тя е свързана преди всичко с психиката на българина. Много усилия се вкарват, за да го изкараме от равновесие и да го изплашим, да. Като го изплашим, някои се надяват на политически дивиденти, че изплашеният българин ще гласува за тях. Много е важно българинът да не е изплашен, е коментарът на Димитров.
Трябва да признаем, че министър Димитров скромничи. Знае той от по-отдавна как да се оправи със световната финансова криза. Да припомним само, че малко повече от век ни дели, откак първите социалисти утъпкаха лозето на Никола Габровски. А като виден представител на партията столетница няма как министър Димитров да не е закърмен и с Капиталът на Карл Маркс. Както и младите социалисти знаят, той е публикуван още през 1867 г. - има-няма 141 години, откакто познанието за загниването на капитализма шества по света и у нас. Значи Петър Димитров и съпартийци са подготвени за кризата не от 11 години, а по-отколе.
По тази линия не може да имаме никакви притеснения. Кризата и да дойде, Димитров ще я срещне с открито чело, с вяра, срещу която бронебойни патрони няма открити.
Само леко ми е притеснено, като не успее да ме удари икономически, кризата да не вземе да ме уцели в психиката. Да направя някой грешен избор...
Абе, няма страшно! С такива добре подготвени - икономически и психически - кадри е изключено!

Facebook logo
Бъдете с нас и във