Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ВАНКО 1 НЕ ИЗКАРАЛ И ЛЕВ С ГЛАСА СИ

Със скоростта на костенурка в Пловдивския окръжен съд все още се тътри делото, заведено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу бившия рапър Ванко 1. Както е известно, той бе осъден за сводничество и трафик на момичета. Сега заедно с роднините си трябва да доказва произхода на повече от 96 хиляди лева. На толкова са оценени имот от над 710 кв м в с. Ягодово с двуетажна къща и пристройки, два автомобила БМВ и Мерцедес, както и дяловете в две дружества Ар енд Би ентъртеймънт и Наксел ООД.
И въпреки че засега Ванко 1 демонстрира поне външно пълна незаинтересованост и не присъства на заседанията на съда, оттам всеки път излизат прелюбопитни и твърде поучителни факти. Така например стана ясно, че рапърът не е спечелил официално нито един лев като певец. Според Слави Донев, представител на комисията Кушлев, в данъчните декларации на Иван Главчев няма вписани доходи от звукозаписи и концерти.
Родителите на жена му пък изглежда само с едно щракване на пръстите са спечелили 10-те хиляди долара, които по обясненията им дарили на внучето си, за да му купят къща. Пред съда Донев представи два договора за отдадени от тях земи под аренда в землището на село Искра. От документите излиза, че наемателят се издължавал на собствениците с по 100 кг жито на година. И така те събрали зрънце по зрънце крупната сума във валута, дали я на дъщерята, тя купила апартамент в Пловдив, после го заменила за имота в Ягодово.
Известната като най-добрата баба на света, Цона пък вече била продала къщата, но си запазила правото да я ползва. На предишното заседание по делото възрастната жена потвърди, че е дала на любимия си внук 45 хиляди лева, за да си купи джип, и сподели, че парите са били спестени от частния й бизнес през 70-те години с гоблени, ковьорчета и килими. Предстои да се установи как се е случило така, че престоялите под дюшека повече от 20 години левчета са останали незасегнати нито от деноминацията, нито от инфлацията.
На следващото съдебно заседание трябва да бъде представена съдебно-счетоводна експертиза за приходите и разходите на семейството на Иван Главчев. Съдът ще гледа пак делото чак на 27 септември, защото един от защитниците на бившия рапър е претърпял операция на крака и ще се лекува най-малко три месеца. Комисията Кушлев води още едно дело срещу фамилията - искът й е на стойност над 800 хил. лв. и визира 7-етажния хотел в Пловдив, на върха на който се издига статуята на Исус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във