Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Вопъл

Неотдавна гледах по телевизията репортаж за екопротест в Лондон срещу употребата на пестициди, които унищожават пчелните семейства. Оказа се, че кабинетът на Дейвид Камерън не е приел закона на ЕС, забраняващ употребата на тези химически вещества. Даже и България го прие, възкликна шокирана британка - представителка на модния бизнес, участваща в протеста.


Очевидно в очите на останалите страни от континента държавата ни е дъното на Европа. И явно това, че дадохме своя принос за спасението на пчелите, няма да ни отърве от иронията на някакви си лондонски фешън икони. Там знаят, че по въпроса за пестицидите се въртяхме като фурнаджийска лопата - ту с Германия против закона, ту с останалите за него. Такава повратливост няма да допадне даже и на Македония, където е сътворена прочутата поговорка с едната рака дупе гали, с друга рака к---ц вади.


Няма защо да се сърдим на всички. За дереджето си сме си виновни само ние, и никой друг. Гладните за европейски социални помощи роми засрамиха името на България пред цяла Европа, след като пренесоха катуните си от нашенските гета из китните паркове в ЕС. Политиците ни пък станаха бетер циганите с калните номера, които си правят по европейските институции. Настървени заради идващите избори, те набързо забравиха колко единодушно ругаха онзи нещастен чешки художник, дето от едно българско клекало направи инсталация в Европарламента . За сметка на това сега цяла Европа засмърдя от онова WCв Банкя, запушено от сересета, изтърсени от запечената българска политическа класа!


Спешно ни трябва пречистване!

Facebook logo
Бъдете с нас и във