Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Временно

Издаването на новите документи си извоюва авторитета на информационен хит. Мине се не мине час, и от пресцентъра на МВР току съобщят, че примерно има технически проблем в локалната мрежа на главния компютърен център. След два-три часа пак се обадят, за да кажат, че повредата е отстранена и вече можем да подаваме заявления. И народът търчи насам-натам... и се радва.
Тази динамика явно не причинява допълнително натоварване за пресцентъра, даже напротив - уплътнява работният им ден. От дейността на МВР и пресслужбата и бездруго човек остава с впечатлението, че министър Цветан Цветанов сам организира акциите срещу престъпността, участва най-активно в тях, и после самият той бърза да сведе на обществото добрата вест за поредния успешен удар срещу оределия криминален контингент. Какво да правят пиарите на Цветанов през това време, освен да следят кога се вдига техническото ембарго над главния компютърен център?
Не може обаче да се отрече, че и самият министър периодично говори за проблема. Вдига телефона и направо звъни в Сименс да си оправят бакиите. Сетне следва изявление за обществеността, която се лашка по опашките, за да я успокои, че има една гаранция по договора със Сименс от 1.2 млн. евро, която МВР ще си вземе като компенсация за бедите. След което държавнически добавя, че сега обаче е по-важно да се изчистят всички технически, софтуерни и хардуерни грешки и да се облекчи работата, за да бъдат задоволени потребностите на българските граждани. И народът спира да псува на хардуер и софтуер. До следващия срив. А министърът смело се хвърля в поредната акция.
И така до президентските избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във