Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ВТАСАЛО

Всичката Мара втасала, че стигнахме до това дело! Думите са на бившия вицепремиер в кабинета Сакскобургготски Лидия Шулева. Каза ги в Софийския градски съд като подсъдима за назначаване на Павел Павлов за шеф на дирекция в Министерството на икономиката. Павлов нямал задължителния за поста достъп до класифицирана информация. По-късно пък го арестуваха в самото министерство и му повдигнаха обвинение за подкуп.
От сарказма на Шулева пред медиите обаче стана ясно, че преди да й търси сметка, държавата трябва да пребори корупцията, битовата и организираната престъпност, да затвори всички големи и малки наркоканалчета. Едва тогава следвало да дойде ред да съдят министри за назначения.
Какво сториха магистратите? Прокуратурата скри от медиите, че е внесла обвинителен акт и поиска делото да се засекрети. Председателят на състава Александра Йорданова прие, но побесня, като разбра, че медиите все пак са научили за процеса. И нареди да бъдат допускани само лица по списък и срещу лична карта. Пред вратата се изтапаниха трима уредници и двама съдебни охранители, които заключваха след всяко отваряне. А когато репортерите започнаха да снимат петимата пазванти, стигна се до ругатни и обиди.
Йорданова водеше и състава, дал условна присъда на олигарха Христо Ковачки за укриване на има-няма 17 млн. лв. ДДС. При прочитане на присъдата тя изрече, че съдът налага конфискация, но после се оказа, че това наказание липсва в съдебния акт.
При такива магистрати - на добър час, Лидия! Делото втаса...

Facebook logo
Бъдете с нас и във