Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ВЪРТОГЛАВИЦА

Заради Петльовден ли, от гроздовите пари покрай Трифон Зарезан ли, от що вече не знам, но от известно време насам въртоглавица люлей държавата.
Най-напреж научаваме, че Божи човек подал оставка като такъв. Архимандрит Евсевий, игумен на Чипровския манастир. Не че бил недоволен от... Не, не, опазил Бог. От унижение и най-вече заради здравия лобут, нанесен му собственоръчно от друг Божи човек, монах Кирил. Който на всичко отгоре го и ограбил.
Бит и унизен, игуменът оставил Господ да съди инока за делата му. Даже и на лекар не отишъл - свят човек, не желае до него да се доближава чужд, обяснил адвокатинът му.
Добре че МВР иззе част от правомощията господни и образува дознание срещу монаха. Не за побой, а за взлом, щото без жалба няма престъпление. То затова ненапразно викат, че статистиката е божа работа и МВР само в нея се кълне. Вяра, що да се чини...
Както и да е. Четем после: друг представител на Българската православна църква, поп Кольо, с молитвено четене и китка чимшир в ръка, е осветил заголените задници на мъжагите от дружество Здрав гъз край хижа Рай в Балкана. Боже, Боже...
А откъм Варна прийде новината, че председателят на Партия на българските мъже явил се на заседание на местния парламент сал по едни боксерки. Но с разпятие в ръка. Тъй той негодувал зарад дългогодишното бездействие на Общинския съвет относно желанието му да въздигне със собствени средства православен храм, където миряните да въздават Божието Богу.
Да, светско и духовно у нас така се е умешало, не знае човек къде започва едното, къде свършва другото.
И поради тази причина явява се въртоглавицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във