Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЗА МРАВКИТЕ

Прословутото дело срещу Маргините премина в друга фаза. Веднага трябва да уточним, че това не се дължи на работата на обвинението и на доказателствата на МВР. Не, там нещата са като при едноклетъчните организми - даже Големият взрив няма да помогне.
Допреди година процесът вървеше като епизод от сериала Анатомията на Грей заради многото болежки и диагнози на обвиняемите. Съдиите дотолкова се специализираха в анализа на епикризите на Красимир Маринов-Големия Маргин и брат му Николай, че спокойно биха могли да отворят кабинети като общопрактикуващи лекари след пенсия.
В четвъртък (13 май) процесът тръгна в друга посока - започна да прилича на издание на National geographic. Причината е, че се появи таен свидетел на обвинението, носещ прякор Мравката. Той бил обвиняем по друго дело, но имал доблестта да помогне на прокуратурата. Тайният свидетел обаче тутакси бе разконспириран от любознателната общественост: Тихомир Дочев-Мравката, обвиняем за убийството на бай Миле.
Съдиите като точни хора обаче искат всичко черно на бяло. Те пожелаха информация за Мравката - пълно наименование, откъде е родом, къде живее, навици. Желанието на магистратите обаче не бе задоволено. Въпреки че искането им бе отправено към МВР - светая светих на знанието.
Стигна се до второ искане. Пак до МВР. Този път оттам изпратиха списък с 35 имена на хора - Мравки. Тайният свидетелят Дочев обаче не фигурира в него.
Логично съдът изпрати трето писмо и отложи делото. Ако хората от МВР отново покажат пропуски в знанията, остава един изход: съдиите да се обърнат към зоолозите от БАН или към д-р Петър Берон. Може би ще научат повече и делото ще тръгне.

Facebook logo
Бъдете с нас и във