Параграф22 Daily

§22 Новини

1 млрд. африканци тръгват към ЕС в следващите 15-20 г., бие тревога Паси

Бежанската вълна е огромна заплаха за България, която е подценявана от десетилетия. Това обяви Соломон Паси в сутрешния блок на БиТиВи. По думите му, първият доклад, писан у нас на тази тематика, е от 2003 г. "Още тогава сме се опитали да алармираме общественото мнение, че предстои огромен проблем, който не може да ни подмине", допълни Паси.

Той даде пример, че през следващите 15-20 години от Африка може да се очакват около 1 млрд. души, които да тръгнат към Европейския съюз. Това означава, че на всеки европеец се падат по двама африканци като мигранти. "Ако ние в България сме 7 милиона, трябва да очакваме около 14 милиона мигранти – това е колосално число", пояснява Паси. Според него няма магическо решение за миграцията. „Разрешението на проблема трябва да е комплекс от три неща - да се спазва системно политиката на ООН, да има адаптация на хората, които идват насам и да има селекция на мигрантите”, каза Паси.

По думите му трябва да имаме ясни изисквания какви хора приемаме като мигранти в страната. „Никой не може да ни обвини в това, че поставяме условия”, допълни той.

Според Паси е много важно границите на страната ни да бъдат укрепени и нелегалният трафик – максимално ограничен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във