Параграф22 Daily

§22 Новини

10 000 проверки са извършили горските служители от началото на извънредното положение

За периода от обявяване на извънредното положение до настоящия момент от служителите на Изпълнителна агенция по горите, държавните горски предприятия и регионалните дирекции по горите са извършени почти 10 000 проверки. Констатирани са 350 нарушения, за което са съставени 232 акта, посочват от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Голяма част от горските служители, освен че извършват ежедневните си задължения, активно се включват в помощ на други органи и институции. Екипите имат готовност и оказват помощ на възрастни хора и такива в затруднено положение на територията на цялата страна. Маринов благодари на колегите си, които заделяйки от личните си средства, се включват в дарителски благотворителни кампании в подкрепа на нуждаещи се.

Тази година всички прояви и събития, с които се отбелязва Седмицата на гората са отложени във връзка с обявеното извънредно положение. Като алтернатива на всички отменени събития ИАГ отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят.

Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във