Параграф22 Daily

§22 Новини

10 г. затвор за отцеубийство наложиха в Бургас

Наказание от 10 г. лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд-Бургас на Марин Кабаков, съобщиха от регионалната магистратура. Той бе признат за виновен за това, че 9 май 2013 г., в село Маринка, е нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата на баща си, които удари са му причинили мозъчна травма, изразяваща се в оток на меките тъкани, контузия на мозъка и субарахноиден кръвоизлив и причинила смъртта му на 20 май 2013 г. в МБАЛ Бургас. Става дума за деяния, извършено по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Съдът го оправда по първоначално повдигнатото му обвинение в умишлено убийство. Според обвинителния акт, подсъдимият и неговият баща живеели заедно въпреки влошените им отношения. Те често се карали след употреба на алкохол. През 2005 г. пострадалият направил опит умишлено да умъртви сина си, за което му било наложено наказание 4 години лишаване от свобода. Държавното обвинение посочва, че на 9 май 2013 г. подсъдимият Марин Кабаков изпил 300 грама ракия и заспал. Като се събудил около 16 ч. видял баща си във вътрешния двор на къщата и се ядосал, защото предишния ден той казал, че ще се премести да живее в съседно село. Подсъдимият го попитал защо е още тук, а бащата отговорил, че къщата е негова и ще стои колкото си иска. Двамата се карали, когато в един момент пострадалият тръгнал към брадва, подпряна на стената на пристройка. В близост до нея бил поставен метален инструмент тип „кози крак”, който Марин Кабаков взел преди баща му да успее да хване брадвата. След това блъснал баща си назад и го ударил в лицето с инструмента „кози крак”. Пострадалият залитнал и паднал на земята.

Подсъдимият вдигнал баща си и му нанесъл удари с юмруци в дясната област на главата, а после го ритнал няколко пъти с крак в главата,след което се прибирал в къщата. След около половин час, полял с кофа вода баща си и си легнал в къщи. В 20.02 ч. подсъдимият повикал Бърза помощ. Лекарят констатирал, че пострадалия е в безсъзнание и го отвел в МБАЛ АД-Бургас, където възрастният мъж бил приет в реанимация и на 20 май 2013 г. починал в следствие на контузия на мозъка. Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Бургас.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във