Параграф22 Weekly

§22 Новини

10% от американците считат HTML за венерическа болест

Всеки десети жител на САЩ е дълбоко убеден, че абривиатурата HTML не е термин от компютърните комуникации, а болест, която се предава по полов път. За това, с голяма доза британска ирония, пише английският вестник The Independent като се позовава на изследване на интернет-портала Vouchercloud.


Неговите експерти са анкетирали почти 2400 американци на възраст над 18 години. На респондентите в отделните анкети са давали списък с технически и с нетехнически термини и са ги молили да дадат тяхното правилно определение. Участниците в анкетите не са знаели, че се проверява именно и само тяхната техническа култура.


И резултатите са тъжно-смешни. Според 18% от анкетираните Blu-ray е морско животно. Други 23% са били убедени, че MP3 е робот от филма "Звездни воини". А според 12% USB не е нищо друго освен абривиатура на европейска страна.


За 27% от анкетираните са разбирали гигабайт като насекомо от Южна Америка, а 42% са били уверени, че дънната платка (motherboard) на компютъра всъщност означава палуба на круизен лайнер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във