Параграф22 Daily

§22 Новини

105 години от създаването на Националния военноисторически музей

Националният военноисторически музей ще отпразнува 105 г. от своето създаване. Отбелязването е съчетано с европейската инициатива „Нощ на музеите“.

В събота ще бъде отворена за безплатно посещение външната и постоянната хронологична експозиция. Вечерта в съботата за доброто настроение ще има изпълнения на духови оркестри на Сухопътните войски и Националната гвардейска част. В късните часове на деня присъстващите ще могат да наблюдават огнено шоу. А любителите на българското кино ще имат възможност да гледат четири български филма от 20-те и 40-те години на миналия век. Прожекциите ще са съпроводени с музика на живо.

Музеят на авиацията край Пловдив също ще е с вход свободен в събота. Там има фотоизложба за 30-ата годишнина на музея. Ще има много работилници и ателиета с „магически“ преживявания, „научни“ експерименти и фокуси.

До 23 часа ще работи безплатно и Военноморският музей във Варна. Там, освен постоянната експозиция и кораб-музей „Дръзки“, посетителите ще имат възможност да разгледат и най-новата изложба „Варненското пристанище“.

Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще има изпълнения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във