Параграф22 Daily

§22 Новини

106 незаконни сметища ще бъда изчистени в София

106 са нерегламентираните сметища в София, които са маркирани на карта, и ще бъдат изчистени в рамките на традиционното пролетно почистване на столицата, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева пред "Фокус". Общината разчита на труда на гражданите и на спонсорска техника от фирми. Помощните средства, необходими за почистването, ще бъдат осигурени от Общината.

Ще се залесява до Великден, защото сега е подходящото време. В петък около 200 души ще се включат в първото голямо засаждане на дръвчета в парка „Врана”. Освен това ще се почистват канавки и наноси отстрани на булевардите, обясни Веска Георгиева, цитирана от sofia.utre.bg.

По думите й, има още редица инициативи, за които всеки желаещ да се включи, би могъл да се информира на интернет-страниците на Столичния инспекторат и на районните администрации.

„Фирмите за чистота, с които Столична община има сключени договори, са задължени, направили са организация и Инспекторатът ще следи за това, да събират отпадъците, по време на пролетното почистване“, обясни Георгиева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във