Параграф22 Daily

§22 Новини

11 месеца затвор за подсъдим, шофирал дрогиран

Единадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Г.М. по обвинение на Районна прокуратура-Враца за извършено от него престъпление по НК.

33-годишният Г.М. управлявал лек автомобил „Ауди“, по бул. „Мито Орозов“ във Враца. Патрул на РУ на МВР - Враца го спрял за рутинна проверка. Поради съмнителното поведение на водача, на място бил извикан и екип на пътна полиция. Мъжът бил тестван с техническо средство, което реагирало положително за употреба на амфетамин, метамфетамин и кокаин. Служителите на реда съставили протокол, талон за изследване и акт за установяване на административно нарушение, който Г.М. подписал без възражения. Впоследствие в болнично заведение той отказал да даде проба за изследване.

В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че Г.М. е правоспособен водач на МПС и често е наказван за нарушения на Закона за движението по пътищата. Многократно е осъждан, включително и за престъпления с предмет наркотични вещества.

Г.М. се признал за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Враца. Съдът го одобри, с което наложеното му ефективно наказание има последиците на влязла в сила присъда. Освен изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 11 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във