Параграф22 Daily

§22 Новини

11 скитащи деца са установени в Бургаско

Общо 11 подрастващи от бургаския квартал Горно Езерово и село Гильовца, община Несебър, са установени в състояние на фактическа безнадзорност, скитащи и просещи на територията, обслужвана от Първо и Второ Районно полицейски управления Бургас и Районно управление Полицияnbsp; Несебър, при поредната полицейска операция, с участието на служители от Главна дирекция Национална полиция - сектор Детска престъпност, Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас и инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.


В Бургас са проверени възлови точки като централната градска част, ж.п. гарата, автогара Юг , градинката до Старата поща, църквата Св. Богородица , ул. Александровска , ул. Богориди , пл. Тройката , района около III-та поликлиника, района около Новата поща, църквите Св. Иван Рилски и Св. Дух и района около МБАЛ-Бургас.


На територията на централната градска част е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина С.Д., 13-годишен и Х.Д., 10-годишен, всички от бургаския квартал Горно Езерово. Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 год., а последното от 2011 год. за просия в Слънчев бряг. През 2012 година Бургаския районен съд е осъдил М.Д. на четири месеца лишаване от свобода условно, с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание. В района на площад Тройката е открито друго 11-годишно момиченце Д.И., също от бургаския квартал Горно Езерово, просещо под надзора на майка си.


В Несебър и Слънчев бряг са проверени районът около автогара Слънчев бряг, районът около супермаркет Перла (уязвимо място за извършване на противообществени прояви и престъпления от подрастващи), старата част на Несебър и района около църквите.


На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.


Съставени са два протокола за полицейско предупреждение на родителите, използвали малолетните си деца за просия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във