Параграф22 Daily

§22 Новини

12 фирми се борят за поръчка за 27 млн. в МВР

12 компании са подали оферти за доставка на нови автомобили на полицията, съобщава в. "Сега". Срокът за подаване на офертите е изтекъл на 10 февруари.

Оферти са подали всички големи компании, опериращи в България - "Тойота Балканс", "Дженеръс Ауто", "Омникар Ауто", "София Франс Ауто", "Автомотор Корпорация", "Индустриал Комерс", "Булвария Холдинг", "Ауто Франс 3000", "Еспас Ауто", "Ауто Италия", "Мото-Пфое", "Киа Моторс България" и "Еуратек". Те се борят за поръчка от 27 млн. лв. за подмяна на целия автомобилен парк на МВР.  Изрично условие е предложената цена за една кола да не надвишава 28 хил. лв. с включено петгодишно сервизно обслужване. Това означава, че ще бъдат купени около 1000 нови автомобила.

Най-добрата оферта ще се определи от цената на един автомобил, разхода му на гориво, сервизното обслужване и гаранционния срок. Автомобилите трябва да са с бензинови, дизелови двигатели или с хибридна технология - двигател с вътрешно горене и електрически двигател. Те трябва да отговарят на всички стандарти и изисквания, валидни в Европейския съюз.

Доставчикът също така трябва да разполага и със сервизи в цялата страна. Вероятно министерството ще продължи да разчита и на старите 1500 автомобила "Опел", с които в момента патрулират полицаите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във