Параграф22 Daily

§22 Новини

12 хулигани в ареста след масов бой на баскетболен мач вчера

От пресцентъра на СДВР потвърдиха броя на задържаните вчера спортни хулигани - 12 души са в ареста. Арестуваните са били отведени в районното управление, като в тях са били открити предмети, забранени за носене по време на масови мероприятия. От СДВР обясниха, че продължава работа за установяване и на други лица, съпричастни към безобразния инцидент.

Ултраси на баскетболния "Левски" нападнаха привърженици на "Партизан" и прекратиха двубоя между двата отбора от Адриатическата лига. Във втората четвърт сини фенове влязоха в спор със запалянко на тима от Белград и опитаха да вземат шалчето му. В този момент над 20 ултраси на софиянците изведнъж пресякоха игрището на столичната зала "Универсиада" и атакуваха няколкото привърженици на сърбите, които до този момент гледаха спокойно срещата. Нападателите не бяха провокирани по никакъв начин от потърпевшите сръбски зрители.

Охранителите на мача, които са от частната фирма от фенове на "Левски" не успяха да се справят със ситуацията. Баскетболистът на домакините Милян Пупович опита да спре развилнелите се ултраси, но също без успех. Един от привържениците на "Партизан" получи по-сериозни наранявания и бе откаран с линейка в болница. Ситуацията се успокои едва след няколко минути, когато в залата навлязоха тежко въоръжени полицаи от екипите за борба с безредиците.

Съдийската комисия поиска залата да бъде опразнена, за да бъде подновен баскетболният мач.

Facebook logo
Бъдете с нас и във